Nazovite

ID Sponzora

360000888118

Forever DOP

Forever DOP - društveno odgovorno ponašanje

Forever DOP – društveno odgovorno ponašanje. CSR – Corporate Social Responsibility

Forever CSR

Odgovornost za okoliš

Otkako je Forever Living Products osnovan 1978. godine, izuzetno poštujemo prirodu. Iako smo uvijek bili ekološki osviješteni, htjeli smo se smatrati odgovornima.

Tijekom proteklih nekoliko godina revidirali smo i implementirali još više procesa i sustava, kako bismo osigurali da ne pripisujemo samo svojoj predanosti planetu i njegovim stanovnicima i podsjetili nas da i dalje držimo odgovornima za poboljšanje.

Ne samo Greenwashing

Naš izazov da budemo ekološki prihvatljiviji nikada se nije temeljio na slijepim pomodama ili prešućivanju kritičara. Činimo to jer je to ispravno. Za razliku od drugih tvrtki koje se hvale minimalnim promjenama samo kako bi išli u korak s ekološkim trendovima, mi neprestano procjenjujemo svoju praksu, izrađujemo i preispitujemo planove kako bismo se poboljšali te smo zatražili certifikat Međunarodne organizacije za standardizaciju – neovisne organizacije koja ocjenjuje ekološku zaštitu tvrtki.

2006. pokrenuli smo formalni program održivosti zaštite okoliša kako bismo izazvali sebe da učinimo više. Naš dokumentirani Sustav upravljanja okolišem certificiran je prema međunarodnoj normi ISO 14000 i od tada ga održavamo svake godine!

Odredili smo dva područja na kojima se možemo poboljšati:

Stvaranje otpada
Oporaba otpada

U prvih 5 godina praćenja napretka smanjili smo otpad za 50%, a recikliranje povećali s 26% na 61%. Opet, iako smo ponosni na ovaj napredak, ne usporavamo. Nastavljamo napredovati i izazivati ​​se da učinimo više. Ovaj se izazov proširio na cijelu organizaciju, od naših polja aloje do naših proizvodnih procesa i do korporativnih ureda. Forever se kontinuirano usklađuje s partnerima za pakiranje koji su u potpunosti prihvatili ili su u procesu provedbe zelenih proizvodnih procesa.

U našim objektima prekidači svjetla s aktiviranim pokretima pomažu u uštedi električne energije i sprječavanju nepotrebne upotrebe u područjima koja su često slobodna, dok se za kontrolu zraka i temperature koriste unazad postavljeni termostati ili softver za raspoređivanje kako bi se rad nakon radnog vremena sveo na minimum.

Recikliramo više – Forever DOP

Forever Living svake godine reciklira preko 200 tona valovitog kartona. Zapravo su novi Forever gelovi za piće sadržani u ambalaži izrađenoj od materijala koji se mogu reciklirati. Kada otprema proizvode, Forever koristi plastične zračne jastuke za podmetače i stabilnost. Ovi se zračni jastuci mogu reciklirati, mogu se probiti kako bi zauzeli manje prostora i imali neutralni ugljični otisak. Korištene kutije izrađene su od 85% recikliranih materijala i tiskane su s ekološki prihvatljivim bojama.

Ne samo da recikliramo karton već i svu plastiku koja se može reciklirati iz proizvodnog procesa. Uz naš program recikliranja, nastavljamo ispitivati ​​načine za poboljšanje i smanjenje ambalaže u svim našim objektima. Ovi napori ne samo da će uštedjeti materijale koji se koriste u pakiranju, već i u procesu otpreme, štedeći tako još više plastike, kartona i paleta u budućnosti!

Ulaganja u nove proizvodne tehnologije poslužila su za značajno smanjenje potrošnje energije, u nekim slučajevima i do 80%. Posljednje tri godine Aloe Vera of America primila je nagradu Blue Thumb koja označava predanost održavanju čistih plovnih putova, uz priznanje za našu predanost našem programu za sprečavanje zagađenja.

Naše područje sastavljanja proizvodne linije smanjilo je stvaranje otpada za 60% nadogradnjom opreme, istovremeno povećavajući učinkovitost i dosljednost proizvodnog procesa.

Naša polja aloje

Na našim poljima aloje uzgoj biljaka aloje promijenio se tijekom godina da bismo postali još ekološki održiviji:

  • Obrađujemo redove i sada koristimo zamah od 21 inča koji učinkovitije održava redove bez neželjene vegetacije. To sve smanjuje potrebu za herbicidima.
  • U 2013. godini također smo povećali održavanje polja aloje kako bismo uklonili aloju (uklonili dječje biljke ispod ili uz majčinu biljku). To smanjuje upotrebu vode na poljima jer je smanjena konkurencija hranjivih sastojaka za svaku biljku.
  • Voda koja se koristi za pranje lišća aloje ponovno se koristi tri puta prije nego što se ispumpa do ribnjaka ili rezervoara gdje se može koristiti za navodnjavanje polja aloje.
  • Sav otpad od kore aloje od proizvodnje soka od aloje vraća se u tlo kako bi pružio hranjive sastojke za biljke koje rastu.
polje aloje - Forever DOP

Naš ugljični otisak – Forever DOP

Neto otisak ugljika Forever Living Products jedan je od neto pozitivnih učinaka na okoliš. Što se tiče učinkovitosti pretvaranja CO2 u kisik, 20 biljaka aloje jednako je jednom stablu.

Na poljima aloe Forever nalazi se preko 50 milijuna biljaka aloe vere; ta će polja aloe očistiti zemlju od milijuna tona CO2 tijekom njihova života.

Forever Living nastavlja napredovati u identificiranju i provedbi načina na koje možemo smanjiti ukupni ugljični otisak osiguravajući da su naši proizvodni i uredski prostori energetski učinkoviti i kontinuirano nadograđujući našu poljoprivrednu praksu. Unatoč svim našim trenutnim inicijativama za postizanje ekološke održivosti, ne zaustavljamo se jer prepoznajemo da u ovom vrlo važnom području uvijek ima prostora za poboljšanje.

nezavisni poslovni partner natpis horizontalno

Pin It on Pinterest